Monday, February 1, 2010
Coney Dog versi malaysia
Bahan-bahannya:
400g daging kisar ramly
1 biji bawang bombay didadu
2 biji bawang putih, ditumbuk
1 1/2 tsp black paper (ditumbuk halus)
1 tbsp serbuk kari ayam dan daging
1 biji lada merah didadu halus
6 tbsp sos cili
garam secukup rasa.
Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih. Masukkan black paper dan serbuk kari, kacau.Masukkan daging kisar, kacau seketika. Masukkan sos cili, garam dan lada merah. Masak semua bahan , kalau kering, masukkan sedikit air (lynn tak letak pun)..
kalau ada sos lada hitam, boleh letak sikit.
untuk hidangan
sosej dikukus sampai masak.
roti hotdog dikukus sebentar
optional, boleh letak mayonis bila serve
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment